Introduksjon til timeboken

Timeboken lar deg opprette timeavtaler for klienter og holde orden på andre avtaler.
Skrevet av Aleksander Erichsen
Oppdatert 1 år siden

Opprett tjenester

Før du kan ta i bruk timeboken til klientavtaler må det opprettes en eller flere tjenester. Det er kun brukere med administratortilgang som har mulighet til å opprette tjenester for klinikken.

  1. Velg Klinikk i sidemenyen
  2. Gå til undermenyen Tjenester
  3. Velg + Legg til tjeneste og fyll ut feltene

💡 Du kan arkivere en tjeneste dersom den ikke lenger skal være tilgjengelig. Dette gjør du ved å trykke på ••• i tjenestelisten og velge Arkiver.

Opprett timeavtale

Gå til Kalender i sidemenyen. For å opprette en timeavtale kan du klikke på ønsket tidspunkt direkte i kalenderen. Du kan også opprette en time ved å trykke på + Ny hendelse. Velg Booking.

💡 Når du oppretter en hendelse i kalenderen får valget mellom Booking og Aktivitet. Booking er timeavtaler med klienter og er alltid knyttet til en tjeneste. Aktivitet er andre hendelser som ikke er knyttet til en klient eller tjeneste.
  • Oppgi hvilken klient og tjeneste avtalen gjelder.
  • Du kan skrive et internt notat som kun er synlig for deg.
  • Ved behov kan du overstyre varighet, pris og meldingsinnstillinger for den aktuelle timen ved å trykke på valgene nederst i sidemenyen.

⚠️ Dersom meldinger er aktivert for avtalen eller tjenesten vil det sendes ut en SMS til klienten når du trykker på Inviter klient .
Svarte dette på spørsmålet ditt?