Sende brev

Sikker sending av elektroniske brev til klienter og bedrifter kan enkelt gjøres med Konfidens og Digipost.
Skrevet av Aleksander Erichsen
Oppdatert 1 år siden

For å sende brev til klienter anbefaler vi å skrive brevet i Konfidens og benytte Digipost for utsending. En Digipost-konto er gratis og man betaler kun en lav sum per utsendelse. Ca 2 kroner for et elektronisk brev og 18 kroner for et brev som leveres på papir. Du kan sende brev til både privatpersoner og bedrifter.

💡 Digipost kan sende brev elektronisk til alle mottakere med en Digipost-bruker. Dette inkluderer de fleste privatpersoner i Norge og en god del organisasjoner. Dersom mottakeren ikke har en konto sender Digipost brevet som vanlig post for deg. Veldig praktisk!

Skriv brevet i Konfidens

1. Opprett et nytt innlegg i journalen til klienten det gjelder og skriv brevet der.

2. Signer innlegget

3. Trykk på de tre prikkene ved siden av innlegget og velg skriv ut

4. Velg PDF i printidalogen som dukker opp og lagre brevet på maskinen din.

Send brevet med Digipost

1. Gå til Digipost.no

2. Sørg for at du trykker på Bedrift i menyen øverst til venstre på siden og trykk deretter på Registrer bedriften din, dersom du ikke allerede har en konto.

💡 Om du ikke har en konto fra før anbefaler vi at du bruker et par minutter på å fylle ut bedriftsprofilen din og laste opp logoen din. Så ser brevene så proffe ut som mulig 🙂
  3. Trykk på Ny melding. I til-feltet søker du opp mottakeren. Dersom mottakeren har en Digipost-konto vil de dukke opp som et forslag og du kan sende brevet elektronisk. Dersom mottakeren ikke har en konto blir du bedt om å legge til en postadresse.

4. Gi brevet en tittel og last opp brevet du eksporterte fra Konfidens ved å trykke på Velg filer, eller dra og slipp her

5. Trykk på Fortsett, se gjennom detaljene og trykk deretter på Send.

6. Slett brevet fra maskinen din.

💡 Dersom brevet ikke inneholder journalpliktig informasjon kan du også velge å skrive brevet direkte i Digipost for deretter å laste opp en kopi til klientens filområde på Konfidens.

Gratulerer, da er brevet sendt og du trengte hverken kjøpe konvolutt eller slikke på frimerker 👏

Det virker kanskje litt omfattende første gang man går gjennom prosessen, men etter man har gjort det et par ganger tar det kun et par minutter å sende et brev.